BiH
0

Vlada FBiH sutra o Nacrtu zakona o javnom servisu radio-televizije Federacije BiH

FENA
Nacrt zakona o javnom servisu radio-televizije Federacije BiH na dnevnom je redu sutrašnje sjednice Vlade Federacije BiH koja će biti održana u Sarajevu.

Vlada Federacije BiH trebalo bi da razmatra i Prednacrt zakona o premjeru i katastru nekretnina sa obrazloženjem, Prijedlog plana poslova premjera i uspostave katastra nekretnina za 2007. godinu, te Prijedlog odluke o načinu izbora članova i sazivanju prve osnivačke Skupštine Obrtničke komore FBiH.

Na sutrašnjoj 16. sjednici Vlada FBiH će, između ostalog, razmatrati i Izvještaj o radu Komisije za verifikaciju računa stare devizne štednje za maj 2007., Informaciju o problematici i dinamici u realizaciji novih investicionih projekata u elektroenergetskom sektoru FBiH sa prijedlogom zaključaka, Informaciju o isplatama sredstava po Zakonu o pravima branilaca u periodu januar-maj 2007., sa programom utroška sredstava do kraja 2007. godine, te Informaciju o aktivnostima na izradi Prostornog plana FBiH za period 2002.-2022. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.