BiH
0

Vlada FBiH sufinansira obnovu četiri zaštićena spomenika kulture

FENA
Federalni ministar prostornog uređenja Salko Obhođaš, uime Vlade Federacije BiH, potpisat će sutra u Sarajevu četiri ugovora za sufinansiranje obnove i zaštite zaštićenih nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.

Ugovor u iznosu od 50.000 KM za sufinansiranje obnove i zaštite Župne crkve sv. Ivana Krstitelja u Tarčinu bit će potpisan s vlč. Perom Tunjićem, župnikom Rkt. Župnog ureda sv. Ivana Krstitelja u Tarčinu.

Za sufinansiranje obnove i sanacije Stare katoličke crkve u Varešu (u okviru graditeljske cjeline Župne crkve sv. Mihovila), ugovor u iznosu od 40.000 KM bit će potpisan s fra. Ivicom Vidakom, župnikom Rkt. Župnog ureda sv. Mihovila u Varešu.

Ugovor u iznosu od 75.000 KM za sufinansiranje obnove i zaštite od propadanja Starog jevrejskog groblja u Sarajevu bit će potpisan s Borisom Kožemjakinom, predsjednikom Jevrejske opštine Sarajevo.

Četvrti ugovor u iznosu od 50.000 KM odnosi se na sufinansiranje obnove i sanacije Župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije – Stup, a bit će potpisan s vlč. Ivom Paradžikom, župnikom Rkt. Župnog ureda Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu.