BiH
5

Vlada FBiH razmatrala Prednacrt budžeta za 2015. godinu

FENA
Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, razmatrala Prednacrt budžeta FBiH za 2015. godinu.

Istaknuto je da će fiskalna politika Vlade FBiH u 2015. biti usmjerena na osiguranje makroekonomske i fiskalne stabilnosti, poboljšanje fiskalne transparentnosti s naglaskom na povećanje fiskalne odgovornosti Vlade FBiH, osiguranje stabilnosti finansijskog sektora, restrukturiranje javne potrošnje i očuvanje socijalne stabilnosti i socijalne pravde, očuvanje tržišta rada i povećanje zaposlenosti kroz pokretanje javnih radova, te reformu javne uprave.

Vlada će se o Prednacrtu budžeta, kao i o Prednacrtu zakona o njegovom izvršavanju, izjasniti na narednoj sjednici, kada o tim dokumentima mišljenja i sugestije dostave federalna ministarstva.

Na današnjoj sjednici su razmatrani Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2015. (konsolidirani), Finansijski plan Federalnog fonda solidarnosti za 2015. (Anex I) i Finansijski plan Stručne službe Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2015. godinu (Anex II), saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.