BiH
0

Vlada FBiH razmatrala dokumente o modelu privatizacije telekom-operatera u FBiH

FTV
Vlada FBiH razmotrila je dokumente Politika privatizacije sektora telekomunikacija u FBiH i Analiza važećih zakona koji čine upravljanje u operatorima FBiH neefikasnim.

O drugom dokumentu bit će zatraženo mišljenje Vijeća ministara, a o prvom će se izjasniti Parlament FBiH. Nakon rasprave i zaključaka Parlamenta, Vlada će pokrenuti potrebne procedure. Ministarstvo prometa i komunikacija i Agencija za privatizaciju zaduženi su da sačine prijedloge odluka o predmetu prodaje, tj. procentu državnog kapitala, metodi privatizacije i uvjetima prodaje pojedinačno za svakog telekom-operatera.

Zbog uočenih propusta u privatizaciji, a osobito neizvršavanja obaveza preuzetih kupoprodajnim ugovorima, Vlada je utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Nacrt zakona o kontroli privatizacije.

Suština nacrta tog zakona je omogućavanje kontrole na zahtjev ovlaštenih osoba, umjesto po službenoj dužnosti, kako je to do sada rađeno. Predloženim rješenjem, kontrola izvršenja kupoprodajnih ugovora stavlja se u nadležnost zasebnog odjela pri Agenciji za privatizaciju u FBiH.