Sjednica u Sarajevu
0

Vlada FBiH razmatra Prednacrt zakona o suzbijanju korupcije

FENA
Prednacrt zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u Federaciji BiH, kao i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz "Tekuće rezerve Vlade FBiH" Budžeta FBiH za 2012. Federalnoj upravi civilne zaštite trebalo bi da budu razmatrani na sjednici Federalne vlade koja je najavljena za danas u Sarajevu.

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na akt Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim se uskraćuje prethodna saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom PS "Vitezit" d.o.o. Vitez, te Mišljenje ovog ministarstva na Inicijativu PS "Vitezit" za izmjenu Odluke o izdvajanju sredstava iz revolving fonda "Lokalne inicijative" i odobravanju kredita "Vitezitu".

Pred Vladom će se naći i Prijedlog odluke o davanju na korištenje sanitetskog materijala Crvenom krstu FBiH, Akcioni plan za provedbu Politike zaštite djece bez roditeljskog staranja i porodica pod rizikom od razdvajanja u FBiH, kao i Analiza stanja razvijenosti malog i srednjeg poduzetništva u FBiH.

Na sjednici Vlada, između ostalog, trebao bi biti razmatran i Izvještaj o radu Komisije za utvrđivanje mjera i aktivnosti unapređenja provođenja Zakona o finansijskoj konsolidaciji JP "Željeznice FBiH" za period od 1. januara 2008. do 31. decembra 2012., Informacija o aktivnostima Agencije za sigurnost hrane u BiH te Informacija o broju osuđenih osoba s izrečenim pravosnažnim sudskim presudama koje još nisu upućene na izdržavanje kazne.

Također, Vlada će se očitovati i o Zahtjevu za odobravanje izdvajanja sredstava iz "Tekuće rezerve Vlade FBiH" Budžeta FBiH za 2012. Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-osobodilačkog rata, na ime troškova provođenja revizije iz oblasti boračko-invalidske zaštite.