BiH
0

Vlada FBiH o sufinansiranju najnižih penzija

FENA
Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu treba razmatrati prednacrt zakona o finansiranju poslova izmjene i uspostavljanja katastra nekretnina i prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o Federalnom štabu Civilne zaštite.

Na dnevnom redu današnje sjednice su i projekti stambene obnove te unapređenja uvjeta života na selu uz informacije o zajmu OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID).

Vlada bi se trebala izjasniti i o prijedlogu odluke o određivanju agenta za pružanje usluga po osnovu emisije obveznica Federacije BiH iz osnova ratnih potraživanja.

Među 40 tačaka dnevnog reda je i prijedlog odluke o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za septembar 2011. manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji BiH.

Vlada treba razmatrati godišnji izvještaj Fondacije za održivi razvoj OdRaz za prošlu godinu, kao i izvještaj o poslovanju privrednih društava iz oblasti rudarstva u prošloj godini u kojima Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije ostvaruje upravljačka prava po osnovu državnog kapitala i rudnika u sastavu Koncerna JP EP BiH D.D. Sarajevo.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za razrješenje predsjednika uprave - direktora u JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, kao i o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za imenovanje vršioca predsjednika uprave - direktora u JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar.