BiH
0

Vlada FBiH nagradila Amela Mekića sa 10.000 KM

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, dopremijeri Jerko Ivanković Lijanović i Desnica Radivojević, federalni ministar pravde Zoran Mikulić, federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan, federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić i sekretar Vlade FBiH Ismet Trumić primili su danas osvajača zlatne medalje sa Evropskog judo prvenstva Amela Mekića i njegovog trenera Branislava Crnogorca.

"Ovo je jedan od historijskih uspjeha našeg sporta. Vaša zlatna medalja obradovala je sve građane i ima veliku vrijednost za ovu državu", kazao je premijer Nikšić, čestitajući Amelu Mekiću.

U znak zahvalnosti za osvojenu medalju i kao podstrek za buduće uspjehe, Vlada Federacije BiH nagradila je Amela Mekića s 10.000 KM, a njegovo stručno rukovodstvo s 5.000 konvertibilnih maraka.

  Također, Vlada je zadužila Federalno ministarstvo kulture i sporta da, u roku od mjesec dana, pripremi Pravilnik kojim bi se reguliralo stimuliranje i nagrađivanje sportista koji postižu vrhunske rezultate.

  Zahvaljujući na čestitkama i nagradi, Amel Mekić je izrazio nadu da će vrhunski sportisti dobiti bolji tretman u društvu koji bi im omogućio da svoje cjelokupne potencijale posvete sportu.