BiH
11

Vlada FBiH izdvaja sredstva za nagrade sportistima

FENA
Vlada Federacije BiH donijela je danas nekoliko odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz "Tekuće rezerve Vlade Federacije" Budžeta FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta za ostvarene sportske rezultate.

Sredstva u iznosu od 4.500 KM dodijeljena su Atletskom savezu BiH za sportistu Amela Tuku za postavljanje seniorskog državnog rekorda u trčanju na 400 metara i njegovog trenera Halida Sedića, s tim što će 3.000 KM pripasti sportisti, a 1.500 KM treneru.

Ovom savezu dodijeljene su i nagrade u iznosu od 6.000 KM za sportistu Hamzu Alića za osvojenu bronzanu medalju u disciplini bacanje kugle na Mediteranskim igrama i njegovog trenera Mehmeda Skendera, kao i 15.000 KM sportisti Mesudu Pezeru za osvajanje prvog mjesta u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu za juniore i njegovog trenera Mehmeda Skendera.

Odobrena su sredstva i za dodjelu nagrade od 5.000 KM Stolnoteniskom klubu Mostar za osvojeno Prvenstvo Bosne i Hercegovine u seniorskoj konkurenciji za sezonu 2012./2013. Ista sredstva odobrena su Stonoteniskom klubu Spin 2012 za osvojeno prvo mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za žene u sezoni 2012./2013.

Iznos od 41.250 KM dodijeljen je Džudo savezu Federacije Bosne i Hercegovine za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnim takmičenjima.

Federalna vlada je saglasna i da se dodijeli nagrada Skijaškom savezu Bosne i Hercegovine za Igora Laikerta, reprezentativca Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju za ispunjenje kvalifikacione olimpijske norme za Zimske olimpijske igre 2014. u Sočiju (Rusija), u iznosu od 5.000 KM.

Donesena je i Odluka da se odobri nagrada Savezu sjedeće odbojke BiH za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u sjedećoj odbojci u Poljskoj prošle godine u iznosu od 67.500 KM.

Sredstva u iznosu od 15.000 KM odobrena su Hrvatskom ženskom rukometnom klubu Zrinjski za osvojeno prvo mjesto u Premijer ligi BiH u sezoni 2012./2013.

Atletskom invalidskom klubu Čelik odobrena je nagrada od 12.000 KM za sportistkinju Sanelu Redžić za osvojeno treće mjesto u disciplini bacanje kugle na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj i njenog trenera Elvira Krehmića.

Iznos od 11.250 KM odobren je Tekwondo klubu „Zlatni ljiljani“ za osvojenu srebrenu medalju na 1. evropskom klupskom prvenstvu za juniore, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.