BiH
10

Vlada FBiH Esedu Džananoviću, uhapšenom u akciji Bosna, oduzela ovlaštenja da zastupa Elektroprivredu BiH

Piše: S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada FBiH na današnjoj sjednici dala je saglasnost za donošenje Odluke o ograničenju ovlaštenja izvršnom direktoru za distribuciju, članu Uprave ovog javnog preduzeća Esedu Džananoviću.

Ovom odlukom Džananoviću prestaju sva ovlaštenja za predstavljanje i zastupanje Elektroprivrede BiH, kao i druga ovlaštenja utvrđena Statutom i ostalim aktima Društva.

"Ograničenje ovlaštenja traje do prestanka okolnosti koje su dovele do objektivne spriječenosti da obavlja funkciju izvršnog direktora za distribuciju. Nadzornom odboru Elektroprivrede BiH Vlada je dala saglasnost i za donošenje Odluke o privremenom rasporedu njegovih ovlaštenja na izvršnog direktora za proizvodnju i člana Uprave Nevada Ikanovića", navodi se u odluci Vlade FBiH.

Podsjećamo, u akciji Federalne uprave policije, a po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo Džananović, koji je izvršni direktor za distribuciju u Elektroprivredi BiH je uhapšen sa još pet osoba zbog krivičnog djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela.

Džananoviću je mandat direktora u Elektroprivredi počeo od 1. marta ove godine.

Prema navodima FUP-a u pretresima u tri kantona pronađena je veća količina novca u raznim apoenima, dokumentacija, zabilješke, diplome, indeksi, računari, računarska oprema, telefonski aparati i SIM kartice te drugi predmeti.

S druge strane Ifet Feraget, advokat Eseda Džananovića za Klix.ba je kazao kako ne postoji nijedan dokaz da je njegov klijent umješan u djela koja mu se stavljaju na teret.