BiH
7

Vlada FBiH danas o oslobađanju 11 rudnika od plaćanja putarina za dizel gorivo

Klix.ba
Foto: Vlada FBiH
Foto: Vlada FBiH
Vlada Federacije BiH će na današnjoj sjednici u Sarajevu razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u FBiH.

Federalna vlada izjasnit će se o upućivanju prijedloga Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje za oslobađanje jedanaest rudnika u Federaciji BiH od plaćanja putarine za dizel gorivo za 2016. godinu u količinama namijenjenim za proizvodnju u ukupnom iznosu od 29.178.966 litara.

Dnevnim redom predloženo je i razmatranje Programa utroška sredstava namijenjenih kao podrška kinematografiji, a riječ je o ukupnom iznosu od 1.760.000 konvertibilnih maraka.

Foto: Vlada FBiH
Foto: Vlada FBiH

Članovi Federalne vlade će se izjasniti i o inicijativama za kreditnim zaduženjima namijenjenim projektu na Koridoru 5C, na poddionici Klopče-Donja Gračanica, te realizaciji Programa razvoja ruralne konkurentnosti.

Federalno ministarstvo pravde upoznat će Vladu FBiH o primjeni Zakona o stvarnim pravima i potrebi harmonizacije s njim svih zakona i podzakonskih propisa koji uređuju pravo vlasništva i druga stvarna prava.