BiH
0

Vlada Brčko distrikta odobrila privremeno angažovanje 140 radnika

SRNA
Vlada Brčko distrikta dala je saglasnost da se u Odjeljenju za obrazovanje dodatno angažuje 110 nastavnika, te u Odjeljeljenju za javnu sigurnost i Direkciji za finansije po 15 radnika za obavljanje privremenih i povremenih poslova.

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić obrazložio je novinarima da će tako biti pokrivena praznina u radu u ova tri organa javne uprave, dok ne budu raspisani konkursi za popunu radnih mjesta na neodređeno vrijeme.

"Dali smo saglasnost Odjeljenju za javnu sigurnost i Direkciji za finansije da mogu angažovati traženi broj radnika u roku ne većem od 60 dana, a sve u skladu sa zakonskim propisima", rekao je Domić, dodajući da je slična situacija i sa Odjeljenjem za obrazovanje, bez obzira što se "tamo stalno raspisuju konkursi".

Prema njegovim riječima, Vlada je dala zadatak odjeljenjima da počnu sa procesom raspisivanja konkursa na neodređeno vrijeme za upražnjene pozicije.

Podsjećajući da u lokalnoj administraciji nije bilo zapošljavanja u protekle dvije godine, Domić je istakao da se zbog toga stvorilo puno upražnjenih pozicija, te da je u ovom trenutku oko 150 nepopunjenih radnih mjesta.