BiH
0

Vjetrenica dobra samo kad radi džabe

Sarajevo-x.com
Speleološka udruga Vjetrenica - Popovo polje zatražila je od Federalne vlade da povuče ugovor o dodjeli 308.000 KM za Vjetrenicu strahujući da taj novac, zbog odnosa koji načelnik Ravnog ima prema Vjetrenici, nikad neće stići na mjesto kojem je namijenjen.

SU Vjetrenica se pismima obratila premijeru Brankoviću i ministru Obhođašu, zahvaljujući se što je Vlada Federacije uvrstila Vjetrenicu u proračun sa značajnim sredstvima, ali su pritom obznanjeni i neki od podataka u vezi sa novcem koji je ranije trebao biti uplaćen na račun ove udruge.

U priopćenju SU Vjetrenica - Popovo polje se kaže: "Općina Ravno je za Vjetrenicu prije tri godine dobila 400.000 kn od Hrvatske vlade, i ta sredstva do Vjetrenice još nisu stigla. Također, Turistička zajednica HNŽ/K već tri godina odbija doznačiti 45.000 KM sredstava od turističke članarine koja je Speleološkoj udruzi 2005. dodijelilo Federalno ministarstvo kulture. Konačno, u izvještaju GEF projekta stoji da je za 2005. godinu Speleološka udruga korisnik oko 60.000 KM za turističku adaptaciju Vjetrenice, koje također nitko ne spominje."

"Prošle godine Speleološka udruga vodila je s ANUBiH i drugima nekoliko uspješnih projekata, među kojima su "Speleološki kamp 2007" s 55 sudionika, i paleontološka istraživanja Vjetrenice koja nisu izvedena ni u zlatno doba bh. znanosti. Za cijelu prošlu godinu Udruga je dobila ukupno 11.000 KM sredstava od Federacije i Županije/Kantona , od kojih samo 2.000 KM za svoj operativni rad.

Prema svemu navedenom, ispada da je Speleološka udruga dobra kad treba raditi besplatno, a kad se pojavljuju sredstva, nađu se drugi korisnici koji projekt nikada neće izvesti," zaključak je članova ove udruge.