Jablanica
0

Vjetar prouzokovao veliku materijalnu štetu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Olujni južni vjetar u noći između ponedjeljka i utorka na području općine Jablanica nanio je stanovnicima prigradskih naselja Zlate i Djevor ogromnu materijalnu štetu. Uništeni su kompletni krovovi, plastenici, stabla voćaka te pomoćne zgrade i objekti.

Općinska Komisija za procjenu štete i općinska Služba civilne zaštite obišli su pogođene dijelove općine i, po riječima pomoćnika načelnika Službe civilne zaštite Omera Nezirića, štete su ogromne i izražene su u desetinama hiljada maraka.

"Na prostoru cijele općine snažan južni vjetar nanio je ogromne štete, posebno u spomenutim naseljima gdje su kompletno uništeni krovovi na novim kućama, kao i dva plastenika u naselju Djevor. U ostalim djelovima općine evidentirali smo manja oštećenja na privatnim stambenim i pomoćnim objektima te na stablima voćaka. Komisija za procjenu šteta nastavlja rad na evidentiranju i sumiranju posljedica nevremena, a općinskoj Službi civilne zaštite stalno se prijavljuju nove štete sa raznih djelova općine", kazao je Nezirić.