Išao u privatnom aranžmanu
8

Vjekoslav Bevanda preko reda prešao granični prijelaz Gorica

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda je u "ratu" s pripadnicima Granične policije BiH, koji su zbog njegove odluke u štrajku, ali ga to nije spriječilo da iskoristi svoj autoritet i preko reda pređe granicu na povratku s prvomajskih praznika iz Hrvatske.

Kako saznajemo, Bevanda se vraćao sa prvomajskih praznika iz Splita, gdje je bio u privatnom aranžmanu. Granicu sa našom zemljom želio je preći na graničnom prijelazu Gorica, gdje ga je zatekla kolona duga nekoliko kilometara.

Nestrpljivi Bevanda nije mogao čekati u koloni pa je poslao vozača da pješke ode do prijelaza i "zamoli" policajce da dozvole njegov prolazak mimo reda.

Naš izvor u Graničnoj policiji je rekao da je Bevanda uspio iskoristiti svoj autoritet i funkciju koju obavlja pa su mu policajci dozvolili prelazak bez čekanja u koloni.

"On je bio u privatnoj posjeti Hrvatskoj, zato je morao čekati u koloni. Da je bio u službenom automobilu bio bi posebno tretiran”, rekao je izvor iz Granične policije BiH, koji je rekao da su policajci s najnižim rangom, nažalost, poklekli njegovom utjecaju.