BiH
0

Vitez: Iz škole isključena tri učenika zbog lažnih dojava o bombi

FENA
Nastavničko vijeće Srednje škole Vitez donijelo odluku o isključenju tri učenika iz te škole, a nakon što su četiri puta u nekoliko dana djelatnici policije morali isprazniti školske prostorije te tražiti na temelju anonimne dojave nepostojeće bombe.

Tim povodom priopćenjem se oglasilo Učeničko vijeće Srednje škole Vitez koje izražava duboko žaljenje zbog prošlotjednih lažnih dojava o postavljenim bombama u školi, a koje su pristigle od učenika te škole te najoštrije osuđuje taj čin.

"Ovim postupcima ne samo da je ometan tijek nastave nego se pojavila bojazan kod roditelja za sigurnost njihove djece, ali i kod samih učenika vlada zabrinutost, a osim toga nepovratno je narušen ugled škole", stoji u priopćenju Učeničkog vijeća.

Učeničko vijeće smatra da onima koji nisu spremni poštovati pravila kućnog reda i štititi dignitet, odnosno ugled škole, nije ni mjesto u toj školi te da ih se treba isključiti iz rada škole.

U priopćenju Učeničkog vijeća izražava se potpuna podrška upravi Srednje škole Vitez na čelu s ravnateljem Vatroslavom Matićem.