Inzko u Doboju
0

'Visoki prestavnik sa najodgovornijima za kriminal'

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Momir Dejanović, predsjednik Centra za humanu politiku upozorio je visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da su ljudi s kojima se danas sastao u Doboju "odgovorni za kriminalna djela počinjena u ovom gradu".

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH sastao se sa načelnikom opštine Doboj Obrenom Petrovićem, pred početak tribine na temu "Liberalizacija viznog režima i mladi", na kojoj je bio jedan od uvodničara.

Ovakve sastanke međunarodnih zvaničnika sa predstavnicima kriminalizovane vladajuće strukture u BiH Centar za humanu politiku ocjenjuje kao "podršku nosiocima razarajuće društvene destrukcije, koja je antipravna, antidržavna, antinarodna. antirazvojna i antievropska".

"Današnja tribina i sve drugo postaje besmisleno i licemjerno, ako se daje podrška onim zbog kojih nemamo liberalizovan vizni režim i zbog kojih preko tri četvrtine mladih žele pobjeći iz BiH", stoji u saopštenju i dodaje: "Načelnik opštine Obren Petrović najodgovorniji je za postojanje organizovanog i privrednog kriminala u Doboju, koji je za posljedicu imao i nedavno ubistvo potpredsjednika skupštine opštine i predsjednika lokalne vladajuće stranke. On je već osuđen za zloupotrebu službenog položaja, a protiv njega se vodi više istraga zbog sumnje da je odgovoran za ratne zločine i višemilionski poslijeratni kriminal u Doboju."