BiH
0

Visoki dužnosnici NATO-a u posjeti BiH

NINA
Visoki dužnosnici NATO-a će u organizaciji Centra za sigurnosne studije BiH u razdoblju od 21. do 24. marta posjetiti BiH gdje će se susresti s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti i civilnog društva.

Cilj tih aktivnosti je da se bh. dužnosnici u javnosti u neposrednom dijalogu upoznaju s budućim planovima politike NATO saveza prema BiH i Balkanu, te iskustvima Slovačke na putu pridruživanja Partnerstva za mir i priključivanja NATO savezu.

Visoki dužnosnici NATO-a će u ponedjeljak, 21. marta posjetiti Mostar gdje će se u 11.30 sati sastati s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem. U 12 sati u hotelu Ero NATO dužnosnici će održati radni skup, a u 16 sati održat će predavanje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Mostaru za studente Univerziteta.

U utorak, 22. marta u 10 sati održat će predavanje za studente Univerziteta u Sarajevu na Fakultetu političkih nauka, a u 12.30 sati prisustvovat će otvaranju NATO depozitarne knjižnice u Sarajevu u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH.

Visoki dužnosnici NATO-a će 23. marta posjetiti Banju Luku, gdje će u 9 sati na Filozofskom fakultetu održati predavanje za studente Univerziteta u Banjoj Luci. U 11 sati održat će radni skup u hotelu Bosna, a u 13.30 sati nazočit će otvaranju NATO depozitarne knjižnice u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.

U četvrtak, 24. marta u 10 sati dužnosnici NATO-a će održati radni skup u hotelu Holiday Inn u Sarajevu.