BiH
0

Visoka delegacija Pakistana posjetila Tuzlu

FENA
Visoka delegacija Pakistana koju predvodi generalmajor Kasim Kureish, lični izaslanik pakistanskog predsjednika i bivši komandant pakistanskog bataljona UN-a u BiH, boravila je danas u radnoj posjeti Tuzlanskom kantonu.

Tokom susreta s premijerom Kantona Enesom Mujićem pakistanska delegacija izrazila je zahvalnost za sve što je Tuzlanski kanton učinio prema pakistanskim mirovnjacima, ali i narodu Pakistana. Razgovarali su i o mogućnostima izgradnje zajedničkog objekta u Tuzli koji bi simbolizirao prijateljstvo Bosne i Hercegovine i Pakistana.

Tokom boravka u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla (UKC) delegacija Pakistana je zahvalila ljekarima koji su nakon razornog zemljotresa boravili u Pakistanu i pomogli narodu ove zemlje. Prisustvovali su i otvaranju parka u kojem su postavljene biste ljekara koji su najzaslužniji za uspjehe Kliničkog centra Tuzla tokom proteklih 133 godina rada.

Načelniku Općine Tuzla Jasminu Imamoviću general Kureish uručio je simbol Pakistanskog bataljona koji je u okviru mirovnih snaga UN-a tokom rata boravio u BiH. Nakon susreta s načelnikom Tuzle delegacija Pakistana u pratnji domaćina položila je cvijeće na spomenik pakistanskim vojnicima u centralnom gradskom parku u Tuzli, a nakon toga i ubijenoj tuzlanskoj mladosti na Kapiji.