BiH
0

Višegrad: Nastavlja se potraga za vozačem automobila izvučenog iz drinskog jezera

FENA
Ekipa ronilaca Specijalne jedinice MUP-a RS, u saradnji sa PS Višegrad i Državnom graničnom službom, te uz korištenje teške mehanizacije, u petak oko 17 sati izvukla je iz Drinskog jezera, pedesetak metara ispod Mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, putničko vozilo koje je sletjelo u Drinu u četvrtak.

Prema saobraćajnoj dozvoli pronađenoj u izvađenom vozilu vlasnik automobila je Armin Koh nastanjen u Njemačkoj, potvrdio je komandir Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Višegrad Vojislav Krunić.

On je dodao da se, uz saglasnost tužioca Dragana Ninkovića, poduzimaju sve operativne radnje kako bi stupili u vezu s rodbinom spomenutog Koha, što je od velike važnosti za daljnju istragu s obzirom na to da prilikom vađenja vozila iz Drine u njemu nije pronađena nijedna osoba.

Prilikom izvlačenja automobila u vozilu je pored saobraćajne dozvole pronađen i mobitel a iz Policijske stanice Višegrad upućen je apel svim građanima koji znaju nešto o Arminu Kohu da se jave ovoj stanici, u interesu rasvjetljavanja slučaja i sudbine vozača i eventualnih saputnika.

Tim ronilaca Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske zadržan je u Višegradu te će po stabilizaciji vremenskih uvjeta biti angažiran na pretrazi riječnog dna.

Putničko vozilo marke reno senik u četvrtak uvečer kretalo se iz pravca Ustiprače prema Višegradu. Iz za sada nepoznatih razloga naglo je skrenulo s kolovoza, probilo se kroz šiblje na priobalju te se niz 15-ak metara strmu obalu survalo u rijeku Drinu. Prema tvrdnjama očevidaca vozilo je stotinjak metara s upaljenim svjetlima plutalo do Mosta Mehmed-paše Sokolovića, odbilo se o jednu kulu i ubrzo potonulo.

U četvrtak uvečer, odmah po dojavi o slijetanju automobila u Drinu, reagovao je i načelnik općine Višegrad Miladin Miličević koji je u pomoć pozvao i Specijalne jedinice MUP-a BPK Goražde, ali te noći zbog mutne vode nisu mogli zaroniti. Tokom cijelog jučerašnjeg dana trajalo je pretraživanje vode čamcima DGS-a.