BiH
308

Više od dvije hiljade biciklista vozilo ulicama Tuzle

Piše: A. K.
U cilju omasovljenja rekreativnog biciklizma i animacije građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka danas je u Tuzli održana Peta tuzlanska biciklijada.

Sportsko-rekreativna manifestacija okupila je više od dvije hiljade građana svih uzrasta, što je, prema riječima organizatora, više od očekivanog broja.

"Iz godine u godinu imamo sve više učesnika što nas raduje. Naš cilj je, prije svega, omasovljenje rekreativnog biciklizma, ali i korištenja bicikla kao prevoznog sredstva u saobraćaju. Ovdje imamo i članove Agencije za antidoping kontrolu BiH s ciljem podrške i promocije zdravog sporta. S obzirom da je ova manifestacija rekreativnog karaktera, članovi pomenute agencije nisu vršili nikakve kontrole", kazao je za Klix.ba predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla Mirsad Jusić.

Promovirajući sport i zdrav način života učesnici su vozili 14 kilometara dugom stazom, a najuspješnijima su na kraju dodijeljene vrijedne nagrade.

Organizatori Pete tuzlanske biciklijade su Javno komunalno preduzeće Saobraćaj i komunikacije Tuzla, Biciklistički klub Tuzla i M-bike Shop.