BiH
0

Više od 700 volontera čistilo Prijedor

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Više od 700 volontera uklonilo je danas više desetina divljih deponija na području Prijedora u okviru akcije "Očistimo zemlju za jedan dan", rekla je koordinator ove akcije Ina Ritan.

Ritnova je istakla da su među volonterima bili Prijedorčani od sedam do 77 godina i dodala da je cilj akcije ne samo da se očiste divlje deponije, nego i da se mještani pokrenu i ubuduće sami rade, te na vrijeme spriječe njihovo nastajanje.

Ona je naglasila da se upravo u mjesnim zajednicama koje imaju najveći broj divljih deponija niko od mještana nije odazvao pozivu za učešće u ovoj akciji.

Prema njenim riječima, divlje deponije su čišćene u gradskoj zoni, ali i u naseljima LJubija, Kozarac, Rizvanovići, Brezičani, Gornja Dragotinja, Raškovac, Pašinac, Gomjenica i Donja Puharska, te na obalama rijeke Sane.

"Akcija je realizovana u saradnji sa Gradom Prijedorom, preduzećem Komunalne usluge, Crvenim krstom, Omladinskim centrom LJubija, Ronilačkim klubom Sana2, Kulturno-umjetničkim društvom Osman DŽafić, rudnikom Arselor Mital Prijedor`, vosjkom, nekim školama, pojedinim mjesnim zajednicama i firmama koje otkupljuju sirovine", rekla je Ritanova.

Foto: SRNA
Foto: SRNA
Iako su okupljanja volontera širom Republike Srpske bila zakazana za 11.00, prijedorskim volonterima radni dan je počeo u 7.00 časova.

U proljećnom dijelu akcije "Očistimo Prijedor za jedan dan", održanom 9. maja, volonetri su prikupili oko 10 tona otpada.