BiH
0

Više od 3.000 gostiju posjetilo PS BiH u ovoj godini

FENA
Realizacijom grupnih posjeta u decembru, broj gostiju koji su posjetili Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine (PSBiH) u okviru programa "Otvoreni parlament", koji se realizira od 2005. godine, prešao je deset hiljada, saopćeno je iz PSBiH.

U proteklih šest godina, 10.188 gostiju vidjelo je objekt Parlamentarne skupštine BiH i prisustvovalo prezentaciji njenih osnovnih funkcija a više od polovine posjetitelja imalo je priliku da se upozna i razgovara s poslanicima i delegatima.

Zahvaljujući promotivnim kampanjama tokom aprila i novembra, realizacija programa "Otvoreni parlament" u 2011. godini je značajno intenzivirana.

Posjetom tridesetak osnovaca Roma iz okoline Tuzle, koja je organizirana krajem protekle sedmice, broj gostiju u ovoj godini prešao je tri hiljade, što iz Parlamentarne skupštine ocjenjuju kao veliki uspjeh.

Tokom te posjete gostima su podijeljene nove promotivne publikacije "Tvoj parlament - Parlamentarna skupština BiH".

Ove publikacije, namijenjene osnovcima, prvi su promotivni materijal o tijelima vlasti u BiH štampan i na romskom jeziku.

Parlamentarnu skupštinu BiH tokom ove godine posjetili su i studenti brojnih fakulteta, osnovci i srednjoškolci, ali i predstavnici nevladinih organizacija ne samo iz Bosne i Hercegovine već i iz Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Hrvatske, Norveške, Italije, Holandije, Austrije, Slovenije, Danske i Škotske.

Organizirani su i programi za vrtiće te za djecu s posebnim potrebama.