Mostar
6

Više od 250 sudionika na tradicionalnoj biciklijadi "Biciklom u grad"

FENA
Foto: Arhiv/mtb.ba
Foto: Arhiv/mtb.ba
Više od 250 biciklista sudjelovalo je u nedjeljnoj biciklijadi ulicama Mostara pod nazivom "Biciklom u grad".

Ovogodišnju devetu po redu biciklijadu organizirao je Sportsko ekološki klub "Zelena Glava" u partnerstvu s Biciklističkim klubom Mostar, Sportskim savezom Grada Mostara, PU Mostar te s OKC "Abrašević".

U biciklijadi dugoj oko 8 kilometara sudjelovale su sve dobne skupine,a najstariji sudionik imao je 80 godina.

Ovogodišnja biciklijada imala je za cilj, kao i prethodnih godina, animirati građanstvo da više koriste biciklo kao alternativno prijevozno sredstvo, ali i da se skrene pažnja lokalnoj vlasti na nepostojanje biciklističkih staza u gradu i njegovoj okolici.

"Drago mi je da smo dobili podršku ovolikog broja ljudi, to nam daje još veći povod da se angažiramo kod vlasti Mostara, kantona, Federacije BiH, ali i države da se konačno uradi nešto po pitanju biciklista, odnosno da se naprave biciklističke staze u svim gradovima, a u ruralnim područjima da se postavi signalizacija", rekao je Samir Šehović koordinator biciklijade.

Sekretar Biciklističkog kluba Mostar Goran Prskalo izrazio je zadovoljstvo odazivom građana na ovogodišnju biciklijadu, napomenuvši kako je prijemjetno da sve više građana koristi biciklo, kao sredstvo rekreacije, ali i kao alternativno prijevozno sredstvo.

"Nažalost, lokalna vlast još nema dovoljno senzibiliteta za ove skupine građana, tako da su ulice Mostara i dalje neprilagođene za bicikliste što ugrožava njihovu sigurnost. Nadam se da će se stvari po tom pitanju stvari promjeniti, te biciklisti postati ravnopravni sudionici u prometu", kazao je Prskalo.