BiH
0

Vilić informirao Durakovića o aktivnostima u vezi s osiguranjem godišnjice u Srebrenici

FENA
Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i predsjednik Pododbora za sigurnost u Organizacionom odboru Rahman Alić posjetili su načelnika Općine Srebrenica i predsjednika Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a“ Srebrenica Ćamila Durakovića.

Vilić je upoznao Durakovića o aktivnostima vezanim za planiranje osiguranja godišnjice u okviru Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari te istakao da se preduzimaju sve neophodne mjere i radnje iz nadležnosti Direkcije.

Vilić je rekao da će Direkcija poduzeti sve neophodne mjere i radnje kako bi svim građanima osigurali nesmetano i dostojanstveno prisustvo obilježavanju godišnjice u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari.

Takođe je istakao da će Direkcija osigurati dolazak i boravak oko 50 stranih VIP delegacija koje će učestvovati u obilježavanju godišnjice.

Vilić je naglasio da je saradnja i komunikacija sa svim policijskim i obavještajnim agencijama koje učestvuju u osiguranju obilježavanja godišnjice (DKPT, MUP-a RS, OSA-e, FUP-a, GP BiH, SIPA i K-MUP-ovi) na najvišem nivou.

Načelnik Općine Srebrenica je tom prilikom upoznat da za sada ne postoje obavještajno sigurnosna saznanja koja bi ukazivala na ugrožavanje obilježavanja tog događaja, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.