BiH
45

Vikend i nova radna sedmica s kišom i jutarnjim temperaturama ispod nule

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nestabilno i kišovito vrijeme zadržat će se i u narednim danima koji će biti nešto hladniji. Temperatura će se spustiti ispod nule već večeras, dok će u subotu jutarnja temperatura iznositi minus 2 stepena.

Oblačno vrijeme preovladavat će i u petak, tokom vikenda i prvi dan nove radne sedmice. Kiša će padati u nizinama, a snijeg u Krajini, centralnim i zapadnim područjima Bosne.

U petak će jutarnja temperatura iznositi od 0 do 4 stepena, na jugu do 8 stepeni, a dnevna od 4 do 8, na jugu do 12 stepeni.

Tokom vikenda očekuju nas obilnije padavine, pogotovo u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Očekuje se jak jugo s olujnim udarima. Najhladnije će biti u subotu ujutro, od minus 2 do 3 stepena, dok će se u nedjelju jutarnja temperatura popeti za četiri stepena. Dnevne će se kretati od između 8 i 16 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U ponedjeljak ponovo nešto hladnije. Jutarnja između 1 i 6, na jugu do 9, a dnevne između 6 i 10, na jugu do 12 stepeni.

Prema podacima Accuweathera, i cijelu sljedeću sedmicu će preovladavati kišovito vrijeme sa snijegom povremeno. Više snježnih padavina očekuje se od 15. marta.