BiH
214

Vijećnica od sutra otvorena za građane i turiste

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Gradska uprava Grada Sarajeva od sutra će otvoriti vrata obnovljene sarajevske Vijećnice za građane i turiste grada, od 10 do 17 sati.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić će u ulozi domaćina pozdraviti i poželjeti dobrodošlicu prvim posjetiteljima ovoj prelijepoj građevini.

"'Dani otvorenih vrata Vijećnice' trajat će do kraja ovog mjeseca, i za to vrijeme ulazak u Vijećnicu se neće naplaćivati. Građani i turisti grada će biti u prilici da posjete centralnu aulu, odakle će moći da pogledaju i uživaju u prelijepom ambijentu ovog simbola Sarajeva i Bosne i Hercegovine, poput unutarnje galerije, centralnog stepeništa, lijepo oslikanog svoda…", saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Grad Sarajevo je osigurao kompletnu organizaciju posjeta, kontrolu boravka i kretanja, kao i zaštitu ljudi i imovine u prostoru centralne aule Vijećnice, u zakazano vrijeme posjete.

Iz Gradske uprave Grada Sarajeva mole posjetioce da se striktno drže uputa ovlaštenih osoba, kako se ne bi stvarale gužve i kako bi se omogućilo da što više zainteresiranih građana i turista grada posjete Vijećnicu.

U narednom periodu Grad Sarajevo će brojnim sadržajima obogatiti posjetu Vijećnici, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.