Mladi "Za boljitak"
5

Vijećnica je jedan od najvećih simbola u srcu Starog Grada

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Mladi "Za boljitak" Starog Grada danas su simboličnom šetnjom kroz svoju matičnu općinu obilježili 20. godišnjicu od kada je zapaljena Vijećnica te posjetili njene prostorije koje su u fazi renoviranja, saopćeno je iz Narodne stranke Radom za boljitak.

"Prije 20 godina, u noći sa 25. na 26. august desio se još jedan u nizu zločina od strane agresora koji nam proteklog rata uništio djetinstvo. Simbol Sarajeva u srcu Starog grada, čuvena biblioteka Vijećnica te noći je gorjela. Sarajevo je ostalo bez dva miliona bibliotečkih jedinica iz zbirki koje svjedoče o koegzistenciji različitih kultura, nacija i religija na našem području", navodi se u saopćenju.

Ovaj gest Mladih "Za boljitak" iz Starog Grada podržao je i kandidat za načelnika Starog Grada na Lokalnim izborima 2012., Emir Hrenovica.

"Drago mi je što su Mladi 'Za boljitak' iz Starog Grada prepoznali vrijednost jednog od najvećih simbola njihove općine i uvjeren sam da su oni novi nosioci pozitivnih promjena u Starom Gradu, te da će sazriti u ljude koji će s istom čežnjom gajiti multikulturalnost", izjavio je Emir Hrenovica, koji je 2005. godine proglašen i za najboljeg menadžera u jugoistočnoj Evropi, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Narodne stranke Radom za boljitak.