BiH
0

Vijeće mladih Mostara priprema "Sajam srednjih škola"

FENA
U sklopu projekta "Sajam srednjih škola-mostovi prijateljstva 2015" jučer je u prostorijama Gimnazije Ljubuški održan sastanak direktora Gimnazije Ljubuški, profesora politike i gospodarstva i članova Vijeća mladih Grada Mostara.

Kako je saopćeno iz Vijeća mladih Mostara, sastanak je poslužio za dogovor o planovima i aktivnostima navedenog projekta, odnosno konkretno o realizaciji kviza "Obrazovanje bez diskriminacije".

Inače, Vijeće mladih Grada Mostara provodi projekat "Sajam srednjih škola- mostovi prijateljstva 2015" u sklopu projekta "Dijalog za budućnost", koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekt "Dijalog za budućnost" se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira/Fonda za izgradnju mira (PBF).

Osnovni cilj projekta "Sajam srednjih škola- mostovi prijateljstva 2015" jeste promovisati suživot kroz povećano povjerenje, poštivanje različitosti, te jačanje građanskog i međukulturalnog dijaloga među građanima, posebno mladima, sve u cilju smanjenja opasnosti od ponovnog sukoba i nasilja.

Aktivnosti projekta "Sajam srednjih škola-mostovi prijateljstva" će trajati do 1. decembra ove godine, a realizirat će se kroz tematsku oblast obrazovanje, navodi se u saopćenju.