Na današnjoj sjednici
0

Vijeće ministara o Nacrtu zakona o fondacijama

SRNA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH razmatrat će danas Nacrt zakona o fondacijama, kojeg je predložilo Ministarstvo pravde BiH.

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju između BiH i Evropske komisije koji se odnosi na Nacionalni program za 2011. godinu u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) EU, saopšteno je iz Vijeća ministara.

Pred ministrima će se naći i inicijativa za pokretanje postupka za donošenje zakona o dopunama Zakona o akcizama u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, a kojima će dizel gorivo koje se koristi u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji biti oslobođeno plaćanja akciza.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o formiranju Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje kojeg je sačinilo Ministarstvo sigurnosti te prijedlog odluke o osnivanju Odbora za Rome pri Vijeću ministara BiH.

Ministri bi danas trebalo da budu upoznati i sa informacijom o sastanku o upravljanju granicom koji su 10. septembra u Briselu održali predstavnici BiH, Hrvatske i Evropske komisije. Informaciju je pripremila Državna komisija za integrisano upravljanje granicom.

Sjednica počinje u 10.00 sati, u zgradi institucija BiH. Nakon sjednice bit će objavljeno saopštenje.