BiH
2

Vijeće ministara BiH razmata Nacrt zakona o JMB

FENA
Sa današnje sjednice (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sa današnje sjednice (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova.

Vijeće ministara je na prošlosedmičnoj sjednici odgodilo za sedam dana izjašnjavanje o nacrtu ovog zakona.

Vijeće ministara bi trebalo razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH, koje je predložilo Ministarstvo civilnih poslova.

Predviđeno je razmatranje i Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde.

Trebao bi biti razmatran i nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore u kontekstu procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Prijedlog odluke o zaduženju Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH, Granične policije BiH i Ministarstva vanjskih poslova BiH za personalizaciju, tehničku obradu i vođenje evidencija o pograničnim propusnicama i Prijedlog pravilnika o cijeni pograničnih propusnica.

Ministri bi trebali razmatrati i Informaciju o statusu pripreme Strateškog dokumenta za IPA II (2014 - 2020) za BiH, Informaciju o informiranju javnosti o implikacijama ulaska Republike Hrvatske u Evropsku unij, Informaciju o poteškoćama u implementaciji određenih projekata IPA-e, Informaciju o Predstudiji izvodljivosti za Neumski koridor kao i Informaciju o napretku u implementaciji programa iz okvira druge komponente IPA-e: Prekogranična saradnja za 2012. godinu.