Sjednica u Sarajevu
0

Vijeće ministara BiH o popisu stanovništva

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Informaciju o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 31. decembar 2008. godine.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o kretanju makroekonomskih pokazatelja - pretpostavke za projekcije 2009. i 2010. godinu.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj o radu Interresorne radne grupe za izradu Nacrta zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH; Prijedlog mišljenja na Prijedlog zakona o parlamentarnom vojnom povjereniku BiH te Prijedlog mišljenja na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe: Informacija o implementaciji Aneksa C Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ; Informacija o implementaciji Aneksa D Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ; Informacija o realizaciji Strategije upravljanja zračnim saobraćajem u BiH (BHATM) kao i Informacija o lišenju slobode u Republici Hrvatskoj Vjekoslava Vukovića, pomoćnika ministra sigurnosti BiH i aktivnostima poduzetim nakon tog događaja.

Vijeće ministara BiH bi trebalo da razmatra i Prijedlog sporazuma o smještaju i naknadi troškova za izvršenje mjera sigurnosti izrečenih u krivičnom postupku i u drugom postupku u kojem se izriče mjera liječenja.

Predviđeno je razmatranje Prijedloga odluke o osnivanju i imenovanju Radne grupe za izradu Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti tajnih podataka i potrebnih podzakonskih akata; Prijedlog odluke o osnivanju Državne komisije za saradnju BiH s Organizacijom Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO); Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na prijenos sredstava izdvojenih iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH za 2008. godinu za izgradnju spomenika Srđanu Aleksiću iz Općine Trebinje u korist Fondacije „Srđo - čovječe, volim te“.

Trebali bi biti razmatrani i Prijedlog odluke o nastavku rada Foruma o digitalnoj zemaljskoj televiziji Bosne i Hercegovine (DTT Forum) i Prijedlog odluke o usvajanju Strategije prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju u frekvencijskim opsezima 174-230 MHz i 470-862 MHz u BiH.