BiH
5

Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o volontiranju

FENA
Vijeće ministara BiH
Vijeće ministara BiH
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH.

Trebali bi biti razmatrani i Nacrt zakona o volontiranju BiH, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o krivičnom postupku BiH kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vanjskotrgovinskoj komori BiH.

Na predloženom dnevnom redu je i Informacija o izradi Idejnog projekta izdavanja pogranične propusnice i poljoprivrednog uloška, kao i Informacija o nastavku projekta udruživanja sredstava iz budžeta Ministarstva odbrane BiH u NATO-ov Trust fond, za projekt zbrinjavanja otpuštenog personala Ministarstva odbrane (Oružanih snaga) Bosne i Hercegovine u 2013. godini

Vijeće ministara BiH bi, između ostalog, trebalo razmatrati i Prijedlog nomenklature statističkih teritorijalnih jedinica u Bosni i Hercegovini u skladu s NUTS klasifikacijom (NUTS 1 i NUTS 2).

Pred ministrima bi se trebao naći i Izvještaj o stanju trgovine ljudima u BiH i Izvještaj o provedbi Akcionog plana za borbu protiv trgovine ljudima u BiH za 2012. godinu kao i Prijedlog pravilnika o maksimalno dozvoljenim količinama kokcidiostatika ili histomonostatika u hrani, koji su posljedica neizbježnog onečišćenja hrane za životinje tim tvarima za one vrste životinja za koje njihovo dodavanje u hrani nije namijenjeno.