BiH
0

Vijeće ministara BiH o izvršenju Budžeta institucija BiH

FENA
Vijeće ministara BiH danas bi na sjednici u Sarajevu trebalo da razmatra Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za prvih šest mjeseci 2012. godine.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o fondacijama BiH te Nacrta zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o formiranju Koordinacionog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje kao i Prijedlog odluke o novčanoj naknadi članovima Centralnog popisnog ureda za pripremu, koordinaciju i nadgledanje provođenja popisa stanovništva, kućanst?va i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Izvještaj o stanju trgovine ljudima u BiH i Izvještaj o provedbi Akcionog plana za borbu protiv trgovine ljudima u BiH za 2011. godinu te Godišnji izvještaj o izdatim dozvolama za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme, proizvoda dvojne i posebne namjene za 2011. godinu.