BiH
0

Vijeće ministara BiH: Najmanji iznos sredstava za strance u BiH 150 KM po jednom danu

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Vijeće ministara BiH na prijedlog Ministarstva sigurnosti donijelo je Odluku o najmanjem iznosu sredstava potrebnom za izdržavanje stranca za vrijeme namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovine.

Odlukom o najmanjem iznosu sredstava potrebnom za izdržavanje stranca za vrijeme namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovine definisano je da stranac prilikom ulaska u BiH mora raspolagati s 150 KM ili protivvrijednosti u stranoj konvertibilnoj valuti za svaki dan namjeravanog boravka u BiH.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Sufinansiranje Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade 2019. godine“ za period od 2015. do 2018. godine u ukupnom iznosu od 1,9 miliona KM.

Na ovaj način Vijeće ministara BiH uključuje se u sufinansiranje organizacije "Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade 2019. godine“, a krajnji korisnici sredstava bit će organizatori gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo.

U 2015. godini bit će izdvojeno 400.000 KM, a u periodu od 2016. do 2018. na godišnjem nivou u budžetima institucija BiH bit će osigurano po 500.000 KM.