BiH
0

Vijeće ministara BiH donijelo odluku o privremenom finansiranju za april - juni

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo je Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za razdoblje april - juni 2015. godine, koje je utvrđeno je u iznosu od 237.500.000 KM.

Ono je na razini je četvrtine sredstava odobrenih za finansiranje institucija sukladno Zakonu o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za 2014. godinu.

Odluka je donesena zbog nastavka redovitog servisiranja vanjskog duga te finansiranja višegodišnjih projekata i drugih obveza na razini institucija BiH.

Raspored rashoda po budžetskim korisnicima u ovom razdoblju vršit će se na osnovi budžeta korisnika utvrđenih u Zakonu o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu u iznosima kojima se omogućava obavljanje aktivnosti za zakonom utvrđene nadležnosti budžetskih korisnika.

Ministarstvo finansija i trezora s budžetskim korisnicima usaglašava operativne planove za razdoblje važenja ove odluke, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.