BiH
0

Vijeća ministara BiH o borbi protiv korupcije

FENA
Vijeće ministara BiH bi na sjednici sazvanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o provedenim aktivnostima kod nadležnih organa i početku izdavanja biometrijskih putnih isprava, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog strategije Bosne i Hercegovine za borbu protiv organiziranog kriminala 2009-2012., Prijedlog strategije za borbu protiv korupcije i Prijedlog akcionog plana za provođenje strategije 2009-2014. te Prijedlog državnog akcionog plana borbe protiv zloupotrebe droga u BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Analiza vanjskotrgovinske razmjene BiH za period od šest mjeseci 2009. godine; Izvještaj o radu Komisije za državnu imovinu za period od 19.7.2007. do 10.3.2009. godine, kao i Informacija o načinu rješavanja problema nedovoljnog prostora u kompleksu pravosudnih institucija BiH i Prijedlog odluke o odobravanju Projekta rekonstrukcije objekta koji trenutno koristi Specijalna policija Federacije BiH u svrhu izmještanja Tužilaštva BiH, koji će se uvrstiti u Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period 2011-2013. godine.