BiH
3

Veterinarski fakultet UNSA se od sljedeće godine priključuje na KJKP Toplane

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Od samog početka ove sezone grijanja, tačnije od 30. septembra KJKP Toplane provodi aktivnosti na redovnom i preventivnom održavanju toplifikacionih sistema ili dijelova sistema, u cilju osiguranja što kvalitetnije isporuke toplotne energije.

Iz ovog preduzeća ističu kako su tokom protekla dva mjeseca imali kvarove na distributivnoj mreži, koji su prioritetno otklonjeni kroz hitne intervencije na lokacijama: ul. Hakije Kulenovića, Danijela Ozme, Azize Šačirbegović, Antuna Branka Šimića, Grbavička, Nusreta Fazlibegovića, Hamdije Kapidžića, Paromlinska, Džemala Bijedića, Trg ZAVNOBiH-a, Prvomajska, Frane Jukića, na području naselja Višnjik, u dvorištu OŠ "Malta" .

"U sklopu ovih aktivnosti zamijenjeno je cca 400 metara cijevi različitih dimenzija. Sve aktivnosti su završavane u najkraćim rokovima i uglavnom kada sistem nije bio u funkciji, što nije moglo značajno uticati na kvalitet isporuke toplotne energije.
S obzirom na ovu činjenicu možemo reći da smo sezonu grijanja dočekali spremni i uspješno je otpočeli", saopćeno je iz KJKP Toplane.

Ističu da permanentno rade na promociji centralnog grijanja i priključenju novoizgrađenih stambeno/poslovnih objekata na toplifikacioni sistem, kroz izgradnju novih termoenergetskih objekata ili priključenju postojećim. Između ostalih projekata radi se na izgradnji priključnog toplovoda u dužini od 80 metara trase i rekonstrukciji postojeće kotlovnice radi priključenja Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na sistem centralnog zagrijavanja kotlovnice Alojza Benca. Završetak svih radova na priključenju objekta se očekuje do početka naredne sezone grijanja.

"Priključenje objekta Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na već postojeće kotlovko postrojenje i toplifikacioni sitem centralnog zagrijavanja istovremeno podrazumijeva gašenje i ukidanje još jednog individualnog postrojenja i ložišta u centru grada, što predstavlja i ima veliki značaj s aspekta smanjenja emisije štetnih materija u zrak. Tokom novembra završena je izgradnja toplovoda u dužini 30 m i priključenje poslovnih objekata, koji će se snabdijevati putem kotlovnice smještene u OŠ 'Hadžići", navodi se u saopćenju.

Iz KJKP Toplane navode kako je Uprava ovog preduzeća izradila Prijedlog trogodišnjeg Plana poslovanja za period od 2016. do 2018. godine kao i Prijedlog Plana poslovanja za 2016. godinu, koji je utvrdio Nadzorni odbora i uputio prema Skupštini Preduzeća kao organu upravljanja na razmatranje i usvajanje.

"U toku su i aktivnosti na izmjeni organizacionih uputstava što treba da doprinese kvalitetnoj analizi radnih mjesta, vrednovanju posla svakog izvršioca, a u svjetlu novog Zakona o radu", saopćeno je.

Na kraju je izražena zahvalnost svim korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze za pruženu uslugu zagrijavanja i uputili su apel onima koji imaju dugovanja da ista izmire.