"KZU Ole Ole..." u akciji
0

Veseli Travničani uz šale i pošalice skupljali pomoć

Sarajevo-x.com
(Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
(Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
U humanitarnoj akciji "Danas vas služi" u galeriji "Boris Smoje" u Sarajevu ove subote učestvovali su članovi banda "KZU Ole Ole & PZU Oje Oje" iz Travnika. Akciju je, kao gost, podržao i tuzlanski reper Frenkie.

Veseli rockeri iz banda KZU Ole Ole odazvali su se humanitarnoj akciji, i na sat vremena od 17 do 18 sati gitare i mikrofon zamijenili tacnama, šoljicama i čašama. Iako su zbog nešto slabijeg odziva skupili 160 KM, što je najmanje u odnosu na dosadašnje goste, ipak se ne radi o zanemarivoj svoti koja će biti uplaćena na račun "Otvorene mreže za liječenje Bosanaca i Hercegovaca".

Poznati po tome što prave dobru atmosferu gdje god se pojave, članovi banda nisu razočarali ni u galeriji "B. Smoje" tako da nije nedostajalo šala, pošalica i doskočica. Gosti su popili piće, platili koliko im je "od srca" za humanitarnu akciju, i uz sve to se još i zabavili.

Akciju je svojim učešćem početkom aprila otvorio sportski komentator i novinar Marjan Mijajlović, a uslijedila su učešća Miraja Grbića i Marije Omaljev, ekipe iz grupe "Zgodni, mladi, slobodni", novinarke Tanje Đurović i humanitarca Almira Čehajića Batka u ulozi Edith i Renéa, grupe Emir i Frozen Camels, redakcije našeg portala, te glumačko-rediteljskog para Amina i Nedžad Begović, a prikupljena cifra prilično je premašila iznos od 3.000 KM.