Gradsko vijeće Mostara
0

Verbalni sukobi oko dnevnog reda

FENA
Današnja sjednica gGradskog vijeća Mostara započela je jednosatnom raspravom o dnevnom redu te verbalnim sukobom vijećnika SDA Faruka Ćupine i zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Danijela Vidovića (nezavisni vijećnik), koji je u odsustvu predsjedavajućeg Murata Ćorića vodio sjednicu.

Na predloženi dnevni red najviše zamjerki imao je Ćupina, a na njegov istup reagirao je Vidović koji je kazao da Ćupina na sastancima Kolegija Gradskog vijeća Mostara, na kojima se priprema dnevni red, priča jedno, a na samim sjednicama Gradskog vijeća sasvim drugo.

Ćupina je optužio Vidović da "ne govori istinu", a nakon nekoliko međusobno razmijenjenih prozivki Ćupina je nazvao Vidovića "malim primitivcem". Vidović je na to kazao da bi ga zbog tih riječi mogao tužiti, ali neće.

Vijećnik Ćupina razmijenio je nekoliko žestokih replika i s načelnicom Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara Marinom Deronjić, koju je optužio, kao i voditelje drugih gradskih odjela, da ne izlazi u susret zahtjevima vijećnika te da ne poštuje odredbe Zakona o pristupu informacijama.

Deronjić je odbacila te navode, te je pozvala Ćupinu da uz prethodnu najavu dođe u Odjel za urbanizam i građenje, gdje će na uvid dobiti sve tražene dokumente.

Žučljiv istup načelnice Deronjić, koja je na čelu spomenutog odjela od početka ove godine, Ćupina je obrazložio time što je, kako je rekao, dirnuo u osinje gnijezdo.