BiH
80

Veliki interes za BiH na sajmu turizma i putovanja u Istanbulu

Klix.ba
Međunarodni sajam turizma i putovanja EMITT, koji se održava u Istanbulu, privlači pažnju turskih i stranih turističkih kompanija. Na 18. EMITT-u učestvuje preko 4.000 učesnika iz više od 70 zemalja svijeta, među kojima je i BiH.

Našu zemlju na EMITT-u predstavlja Turističko udruženje u BiH u saradnji sa Turističkom zajednicom Federacije BiH i Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

"Turska je izuzetno zanimljivo emitivno turističko tržište za Bosnu i Hercegovinu (u 2013.godini najviše gostiju u Kantonu Sarajevo je bilo iz Turske, oko 44.000), pa će se na sajmu turskim turističkim kompanijama, medijima i posjetiocima predstaviti kompletna turistička ponuda Bosne i Hercegovine. Na našem štandu se predstavljaju i brojne turističke agencije: VIP Travels, BA Tours, AK Deniz iz Sarajeva, Lambada Travel iz Bugojna, Golden Tours i Hit Tours iz Tuzle, te putnička kompanija Hukić iz Sarajeva; Agencija za razvoj prirodnog, kulturnog-historijskog i turističkog potencijala Jajca; hoteli Radon Plaza, Bosnia, Holliwood, Sarajevo i Hotelsko-banjski i rekreativni centar Ilidža iz Sarajeva, te hotel Bristol iz Mostara", saopćeno je iz Turističkog udruženja BiH.

Interesovanje turskih turističkih kompanija, medija i posjetilaca za Bosnu i Hercegovinu je ogromno. EMITT je otvoren se 30. januara i trajat će do 2. februara. Više informacija o sajmu potražite ovdje.