BiH
34

Veliki broj ljudi će dočekati papu Franju ispred Predsjedništva BiH

Piše: E. S. H.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine se okupilo na hiljade ljudi, vjernika i građana BiH, ali i cijelog svijeta

Od rano jutros se Sarajevo užurbano priprema za doček Svetog Oca. Nebo iznad glavnog grada BiH nadlijeću helikopteri, a mjere sigurnosti su na najvišem nivou.

Oni koji neće prisustvovati centralnom događaju, misi na stadionu Kočevo, papu Franju žele vidjeti ispred Predsjedništva BiH.

Susret u zgradi Predsjedništva je planiran za 10:10 sati, kada će biti napravljena zajednička fotografija pape i članova Predsjedništva naše zemlje.

U Svečanom salonu će govor održati predsjedavajući Mladen Ivanić i papa Franjo.

U 10:25 sati će papa u pratnji članova Predsjedništva naše zemlje iz kaveza pustiti golubove i građanima uputiti pozdrav "Mir vama!".

Bosanskohercegovački i međunarodni dužnosnici te brojni biskupi pristižu u zgradu Predsjedništva BiH. Sve pripreme za njegov doček ispred zgrade i u zgradi su završene, a vatikanskog poglavare će dočekati najviši državni vrh.

Među onima koji će pozdraviti papu u zgradi Predsjedništva su diplomatski dužnosnici u BiH, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, ministri u Vijeću ministara BiH, dužnosnici entitetskih institucija i mnogi drugi.