BiH
0

Velike saobraćajne gužve u Sarajevu

Nezavisne/Sa-X
Velike saobraćajne gužve u gradu evidentne su u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a razlog je remont i rekonstrukcija tramvajske pruge u Starom gradu zbog čega je u više ulica obustavljen saobraćaj. U Ministarstvu prometa i komunikacija kažu da ne mogu ništa učiniti da se gužve smanje.

"Moramo biti još malo strpljivi. Istina, možda smo mogli spriječiti da se osim rekonstrukcije pruge na nekoliko lokacija u gradu istovremeno saniraju neke saobraćajnice. Ono što građani mogu učiniti jeste da više koriste javni gradski prevoz. A ako već koriste automobil, onda bi trebalo da u njemu bude što više osoba", poručuje Emica Tuzi, pomoćnik ministra u Ministarstvu prometa i komunikacija KS.

Većina građana počinje gubiti strpljenje zbog gužvi koje su sve veće.

"Od tolikih automobila ni gradski prevoz ne radi kako treba. Trolejbusi, autobusi i minibusevi kasne. Na Trgu Austrije sve je zakrčeno od 16 sati. Ne zna se ko gdje ide. Ipak, ne znam ko našim građanima može zabaniti da do trafike idu automobilom", komentariše Sarajka Darinka Rašić.

U preduzeću GRAS obavještavaju da je od jučer dionica od Latinske ćuprije do Vijećnice otvorena za saobraćaj. Međutim, obustava je i dalje od Vijećnice do Logavine. Također, u subotu počinje rekonstrukcija tramvajske pruge od Marindvora do Skenderije.