BiH
0

Velika pomoć ljekarima i stanovništvu Srebrenice

FENA
Srebrenica
Srebrenica
Rukovodstvo i ljekari Doma zdravlja iz Tuzle posjetili su danas Dom zdravlja i Općinu Srebrenica i razgovarali o nastavku i proširenju saradnje ovih zdravstvenih ustanova te podizanju zdravstvenih usluga na viši nivo.

"Već nekoliko godina ljekari iz Srebrenice obavljaju stručne edukacije u našoj ustanovi iz više oblasti kao što su dijagnostika karcinoma dojke i debelog crijeva, preventivne zdravstvene zaštite i drugih specijalnosti i tu saradnju želimo proširiti, ali i edukovati naše ljekare o liječenju anemije korištenjem ljekovite vode Guber po čemu je Srebrenica poznata", izjavio je direktor tuzlanskog Doma zdravlja primarijus dr. Kasim Brigić.

Ljiljana Ivančić, direktorica Doma zdravlja Srebrenica, istakla je veliku pomoć koju tuzlanski Dom zdravlja pruža u stručnom usavršavanju srebreničkih zdravstvenih radnika i liječenju pacijenata iz ovog mjesta.

"Zbog boljih uslova i većeg broja specijalista iz raznih oblasti medicine veći broj pacijenata iz Srebrenice koristi usluge tuzlanskog doma zdravlja, a mi koristimo njihova iskustva u organizovanju rada urgentne i porodične medicine", izjavila je Ivančić.

Amir Kulaglić, potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica, ocijenio je da najveću korist od dobre stručne i organizacione saradnje ovih zdravstvenih ustanova imaju srebrenički pacijenti i da će općina pružiti podršku nastavku i proširenju te saradnje.

Osiguranjem liječenja pacijenata iz Srebrenice u Tuzli, omogućit će se i intenzivniji povratak u Srebrenicu jer, zbog lošeg sistema zdravstva, do sada mnogi nisu željeli da se vrate.