BiH
53

Vehid ef. Arnaut: Podijelimo radost Bajrama sa svima onima s kojima dijelimo isto nebo

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
I ovaj ramazan, koji se bliži svom kraju, vjernici će pamtiti po tome što je unio mir u njihove duše i vratio ih Uzvišenom Allahu dž.š., kazao je za Agenciju Fena Vehid ef. Arnaut, glavni imam Medžlisa IZ Bugojno.

"Širom svijeta muslimani su se mjesec dana odvajali od svojih postelja, od svoga sna i tijela, želeći time da dobiju bar zrno Božije milosti. Ramazanski bajram je dan plaće za one koji su postili, dan kada meleci susreću postače i, kako kaže Poslanik a.s. rukuju se s njima i mole Allaha dž.š. za oprost grijeha, i primanje njihovih dobrih dijela. Nadamo da će društvo meleka biti sa nama u Ramazanskom bajramu", kazao je.

Čestitajući muslimanima jedan od najvećih blagdana u islamskoj tradiciji ef. Arnaut posebno je istakao značaj Dana šehida, koji će biti obilježen drugog dana Bajrama i na području Medžlisa IZ Bugojno.

"Pozivam sve građane, vjernike, da dođu drugog dana Bajrama na Šehidsko mezarje u devet sati i da se na tom mjestu na dostojanstven način sjetimo onih zbog čije žrtve uživamo slobodu, koje ne smijemo zaboraviti", naglasio je.

Po njegovim riječima, bajrami su "dani radosti koje dijelimo s ukućanima, familijom, bližom okolinom, ali i sa svim ljudima s kojima dijelimo isti grad, istu državu i isto nebo“.

"Nastojte da unesete radost Bajrama u svoju kuću, komšiluk, ali i u širu društvenu zajednicu. Neka se vidi na nama da smo s radošću ispostili ramazan i da želimo našu radost podijeliti s drugima. S dovom i željom da nam Bajram donese sreću, da nas oplemeni i da nam bude kabul naše odricanje i žrtva uime Allaha dž. š. svim muslimanima čestitam predstojeće bajramske dane, Bajram Šerif Mubarek Olsun" - poručio je glavni bugojanski imam.