Tuzlanski Liberali
0

"Vehabije su uvreda za sve nas bh. stanovnike"

FENA
Liberali Tuzle najoštrije su danas osudili, kako navode, organizirani vandalski napad na posjetitelje Queer festivala u Sarajevu, čiji su egzekutori pripadnici Vehabijskog pokreta.

Istovremeno postavljaju pitanje u čije ime i s kojim pravom Vehabije teroriziraju stanovnike BiH?

"Ko podržava Vehabije? Zašto niko nije uhićen? Zašto sinoćnji egzekutori i vođe Vehabijskog pokreta nisu osvanule jutros u zatvoru. Otvoreno su prijetili u toku priprema ove kulturne manifestacije, BiH je šutila i šuti. Sinoć su otvoreno, direktno i organizirano divljački napali posjetitelje kulturne manifestacije, sa kojima se nisu niti morali susresti. BiH šuti. Ko je odgovoran?“, pitaju se tuzlanski Libarali.

Uz konstatciju da nam je smetalo jako nas vrijeđalo što je Evropa šutila na divljaštvo koje se nama dešavalo napominju da je Queer festival festival kulture.

"Ne zavaravajmo se svako naše nereagiranje i odsustvo volje i rješenosti da se spriječi ovakvo kršenje elementarnih ljudskih prava jeste saučesništvo u ovom terorizmu. Bosno i Hercegovino pokreni se. Odgojili smo teroriste u njedrima. Niko nam nije kriv, vehabije su tu, žive među nama, s nama, u našem susjedstvu. Oni uživaju svu našu toleranciju, njih niko ne napada, ali oni sebi daju za pravo da napadaju naše sugrađane, naše susjede“, poručuju Liberali Tuzle.