Novo Sarajevo
0

Vehabijama smeta crkveno zvono

FENA
Pripadnici policije dežurali su u noći s 22. na 23. novembra ispred crkve Presvetog trojstva u Novom Sarajevu, a nakon poziva župnika Ivana Ravlića, koji je izjavio da su dvojica muškaraca, pripadnika vehabija zatražila od njega da ih pusti u crkvu "jer im smeta crkveno zvono", potvrdili su iz KTA.

"Pitao sam ih što trebate, a oni su kazali da žele da razgovaraju sa svećenikom. Kada sam im rekao da sam ja župnik, tražili su da im otvorim vrata je žele da vide unutrašnjost crkve. Odgovorio sam im da nema potrebe da u to doba gledaju crkvu, te da se u te sate crkva ne otvara. Oni su onda kazali da im smeta crkveno zvono, na što sam odgovorio da dođu sutra da o tome razgovaramo", rekao je župnik Ravlić.

Po njegovim riječima, nakon toga zadržali su se ispred župnog ureda još oko pet minuta, a zatim su se uputili u pravcu grada te je smatrajući događaj ozbiljnim pozvao policiju.

"Smatram da je ovaj događaj ozbiljna stvar, jer do sada vehabije nikada nisu dolazile u župne urede. Policija je cijelu noć dežurala kod crkve, a čuo sam da su poslali i patrole pred sve crkve u Sarajevu", ispričao je velečasni Ravlić, koji smatra da je njihov dolazak povezan s tim što je crkva nedavno renovirana.