BiH
705

Vedran Mulabdić zvanično novi ministar unutrašnjih poslova KS

Piše: A. B.
Vedran Mulabdić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Vedran Mulabdić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kandidat Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBB BiH) Vedran Mulabdić je novi ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Njegovo imenovanje potvrđeno je danas na sjednici Skupštine KS, nakon što je prihvaćena ostavka dosadašnjeg ministra Ismira Juske.

Mulabdić je položio svečanu zakletvu u kojoj je obećao da će savjesno, svjesno i pod punom odgovornošću raditi u službi građana KS i njihove sigurnosti.

Vedran Mulabdić je bio angažiran kao stručni saradnik iz oblasti zaštite javnog reda u Sektoru za zaštitu granica i javnog reda u Ministarstvu sigurnosti BiH, gdje je zaposlen od 2006. godine.

U periodu august-decembar 2006. godine radio je u Sektoru za međunarodnu saradnju Ministarstva sigurnosti BiH. Od 2004. do 2006. godine bio je zaposlen u MUP-u KS, a nekoliko godina radio je i na poslovima zaštite ljudi i imovine.

Od septembra 2005. do marta 2006. godine u Policijskoj akademiji na Vracama pohađao je Osnovnu policijsku obuku gdje je dobio čin mlađeg inspektora. Mulabdić je dodatno bio koordinator Odbora za sigurnost izbora i to u izbornim procesima 2010., 2012. i 2014. godine.