BiH
6

Većina Banjalučana danas bez grijanja

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Grijanja danas neće biti u cijeloj Banjaluci, osim u naselju Starčevica, zbog hitne sanacije kvara na vrelovodu, saopšteno je iz banjalučke "Toplane".

"Toplana je primorana je da pristupi hitnoj sanaciji vrelovoda usljed velikog kvara na dijelu cjevovoda magistralnog vrelovoda 'Vrbas', preko puta Rebrovačke crkve, koja dovodi u pitanje funkcionisanje centralnog sistema daljinskog grijanja", navodi se u saopštenju iz "Toplane".

Zbog hitnosti posla, radovi će biti obavljeni danas, a grijanja neće biti u cijelom gradu, osim naselja Starčevica. Osim ovog, dogodio se kvar i na instalacijama iz starih kotlovskih postrojenja koji će danas biti otklanjan.

Iz "Toplane" navode da su počeli sa radovima da bi u što kraćem periodu otklonili kvar, budući da su visoke spoljne temperature vazduha, pri kojim se prekida isporuka toplotne energije.

"Iako smo u godišnjem remontu otklonili sve uočene kvarove, sve češće dolazi do novih kvarova na distributivnoj mreži koja je stara više od 40 godina, a samim tim joj je i prošao životni vijek. Od početka sezone smo imali 35 kvarova na cvjevovodu, dok je evropski prosjek 17 u toku cijele sezone grijanja, što sasvim jasno govori u kakvom se stanju nalazi distrubutivna mreža", kažu u "Toplani".

Iz "Toplane" su zamolili potrošače da imaju razumijevanja i poručili da će radnici uložiti maksimalan trud da otklone kvar i tako omoguće da sutra ujutro stanovnici Banjaluke imaju grijanje.