BiH
295

Večeras u Sarajevu: Levy, Silajdžić, Jenkins i Al-Shiddi večerali u Bristolu

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Na poziv vlasnika Sarajevo City Centera i hotela Bristol, Sulejmana al-Shiddija, večeras je u spomenutom sarajevskom hotelu upriličena večera na kojoj su se okupili veliki francuski filozof i prijatelj BiH Bernard-Henri Levy, ratni ministar vanjskih poslova, premijer Republike BiH i bivši član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, te poznata poslovna žena i humanitarka Sanela Jenkins.

Večeri su prisustvovali i Adnan Kapo, direktor Al Shidija, te Adnan i Admir Pašić, čelni ljudi Fondacije "Sanela Jenkins" i drugi. Fotoreporteri Klix.ba uspjeli su zabilježiti ovaj susret.

Počasni građanin glavnog grada BiH, Levy, u Sarajevu boravi u povodu svjetske praizvedbe predstave "Hotel Europa" za koju je tekst osobno napisao, a režiju predstave potpisuje Dino Mustafić.

Tokom večere se neobavezno razgovaralo o historiji, kulturi, biznisu... Podsjetimo, Levy je u BiH dolazio i tokom agresije na našu zemlju, a imao je više susreta i sa prvim predsjednikom nezavisne BiH, rahmetli Alijom Izetbegovićem, koje je opisao u svojim tekstovima i dokumentarcima.

Centralna tema tokom večere svakako je bila upravo Bosna i Hercegovina koja je povezala ljude iz Francuske, Turske, Saudijske Arabije i, naravno, naše BiH. Inicijator okupljanja je Adnan Kapo, inače bivši savjetnik Harisa Silajdžića.