BiH
12

Večeras promocija knjige Istraživanje krivičnih djela

Klix.ba
Rektorat Univerziteta u Sarajevu
Rektorat Univerziteta u Sarajevu
U zgradi Pravnog fakulteta u Sarajevu večeras će u 17:30 sati biti održana promocija knjige Istraživanje krivičnih djela, autora prof. dr. sc. Nedžada Korajlića.

Promotori knjige će biti prof. dr. sc. Borislav Petrović, prof. dr. Mirsad Abazović, prof. dr. sc. Darko Maver, prof. dr. Milan Milošević i prof. dr. sc. Božidar Banović.

Promociji će prisustvovati gosti iz nekoliko zemalja regije, ambasadori, ali i gosti s Američke policijske akademije.

Ovo je šesta Korajlićeva autorska knjiga, a na njih 15 radio je kao ko-autor. Na ovoj knjizi radilo je više do 40 stručnjaka iz svih oblasti, medicine, prava, kriminalistike...

Korajlić je profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. U svojoj dugogodišnjoj policijskoj karijeri, bio je inspektor za opšti i privredni krminal, šef odsjeka za suzbijanje kriminaliteta, šef odsjeka za narkotike i opasne droge, načelnik sektora policije, te pomoćnik ministra za unuštranje poslove ZDK.

Dobitnik je mnogobronij policijskih znački za uspješan rad u policiji, nakon čega odlazi u Ameriku, gdje nakon dvije godine rada dobija pet različitih specijaliziranih certifikata za rad u raznim policijskim oblastima.